Konservide klassifikatsioon

- 2021-11-05-

1.Konserveeritud loomaliha: erinevate töötlemis- ja maitsestamismeetodite järgi jagunevad loomalihakonservid aurutatud loomalihaks, maitsestatud loomalihakonserviks, marineeritud loomalihakonserviks, suitsutatud loomalihakonserviks, vorsti-loomalihakonserviks, vistseraalseks loomalihakonserviks jne.

2. Konserveeritud linnuliha: erinevate töötlemis- ja maitsestamismeetodite järgi saab linnuliha jaotada valgeks röstitud linnulihaks, kondita konserveeritud linnulihaks ja maitsestatud linnulihakonserviks.

3. Konserveeritud veeloomad: Konserveeritud veeloomad jagunevad õliga sukeldatud (suitsutatud) veekonservideks, maitsestatud veekonservideks ja aurutatud veekonservideks.

4. Konserveeritud puuviljad: erinevate töötlemismeetodite järgi jaguneb see konserveeritud suhkruvee puuviljadeks, konserveeritud siirupiviljadeks, konserveeritud moosiviljadeks ja konserveeritud puuviljamahladeks. Nende hulgas jagunevad moosipurgid tarretisepurkideks (puuviljamahla tarretispurgid, puuviljaplokke või -koort sisaldav tarretis) ja moosipurki; Puuviljamahlapurgid jagunevad kontsentreeritud puuviljamahlapurkideks, puuviljamahlapurkideks ja puuviljamahlajoogipurgideks.

5. Köögiviljakonservid: konserveeritud juurviljad võib jagada puhasteks köögiviljadeks, äädikaköögiviljadeks, soola- (kastme)köögiviljadeks, maitseköögiviljadeks ja köögiviljamahladeks (kastmeks).

6. Konserveeritud kuivatatud puuviljad ja pähklid: konserveeritud tooted, mis on valmistatud kvalifitseeritud pähklitest ja kuivatatud puuviljadest, nagu konserveeritud maapähklid, kreeka pähklituumad ja nii edasi, pärast selekteerimist, koorimist (koor), praadimist ja soola segamist (suhkur või suhkrukate).

7. Konserveeritud teraviljad ja oad: töödeldud teraviljast, kuivatatud puuviljadest ja muudest toorainetest (longan, mispeli, köögiviljad jne) valmistatud konservtooted, nagu Babao puder, Babao riis, köögiviljapuder, tomatimahl ja sojaoad. Siia kuuluvad ka töödeldud nuudlid, riisinuudlid ja muud praadimise või keetmise, segamise ja konserveerimise teel valmistatud konservtooted, näiteks konservnuudlid tomatimahla ja hakklihaga, praenuudlid rebitud kanaga jne.

8. Muud purgid: sh supipurgid, maitseainepurgid, segapurgid ja laste lisatoidupurgid.